• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Derijck verlaat PSV en keert terug naar ADO

  Derijck (archieffoto) paste al even niet meer in de plannen bij PSV.

  Timothy Derijck trekt de deur achter zich dicht bij PSV. Onze landgenoot tekende voor twee jaar bij ADO Den Haag, waar hij eerder al 2,5 jaar speelde.

  Derijck lag sinds 2011 onder contract bij PSV, waar de 27-jarige Belg in zijn eerste twee seizoenen regelmatig op een basisplaats kon rekenen. Maar met de komst van coach Phillip Cocu in 2013 raakte Derijck zijn stek kwijt en uiteindelijk werd de verdediger uitgeleend aan Utrecht.

  Die uitleenbeurt werd geen succes voor Derijck (hij werd zelfs uitgefloten door zijn eigen fans, zie "Lees ook") en dus keerde hij deze zomer terug naar PSV. Derijck verlaat nu definitief Eindhoven en tekent voor twee seizoenen bij ADO Den Haag, waar hij eerder al 2,5 jaar aan de slag was. Hij hielp zijn team in het seizoen 2010-2011 mee aan de kwalificatie voor de Europa League, wat hem destijds ook zijn transfer naar PSV opleverde.

  Derijck is een jeugdproduct van Anderlecht, maar in 2005 plukte Feyenoord hem daar weg. Sindsdien vertoefde de verdediger dus bijna zijn hele carrière in Nederland. Enkel in het seizoen 2007-2008 was hij een jaar actief bij Dender, dat toen in onze eerste klasse speelde.