• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club Brugge neemt afscheid van sportief directeur Gretarsson

  "Sinds de komst van Preud'homme was mijn rol te beperkt."

  De wegen van Club Brugge en Arnar Gretarsson scheiden. De samenwerking wordt na het aflopen van de transferperiode op 1 september stopgezet. "We zijn samen tot de beslissing gekomen om te stoppen", zegt de IJslander op de clubwebsite.

  Arnar Gretarsson werd in 2012 door Club Brugge aangetrokken als sportief directeur, maar sinds de aanstelling van Michel Preud'homme als trainer werd die functie meer en meer uitgehold. "Mijn focus lag nu uitsluitend op scouting en transfers. Dat vond ik te weinig", verduidelijkt de IJslander.

  "We zijn uiteindelijk samen tot de beslissing gekomen om de samenwerking te stoppen. Ik heb hier een hele mooie tijd beleefd. Tot 1 september zal ik er dan ook nog alles aan doen om de beste spelers naar Brugge te halen."

  Vincent Mannaert laat eenzelfde geluid horen. "We hebben inderdaad gesprekken gevoerd met Arnar. Hij gaf aan dat hij zijn huidige rol te beperkt vond. Hij is een fijne collega en een fijn mens. De club wenst hem dan ook het allerbeste toe in zijn verdere carrière."

  Preud'homme: "Spijtige zaak, want altijd goed samengewerkt."

  Ook Michel Preud'homme heeft gereageerd op het vertrek van Gretarsson. De trainer van Club Brugge betreurt maar respecteert de beslissing.

  " Ik vind het heel spijtig. We hadden een heel goede relatie en hebben heel goed samengewerkt. Ook iedereen binnen de club had Gretarsson graag. Maar hij heeft een keuze gemaakt en we moeten dat respecteren."

  "Ik doe het werk dat een trainer normaal doet. Misschien een beetje uitgebreider. Het clubbestuur heeft me gevraagd alles te regelen wat te maken heeft met de ploeg. Ik zou af en toe liever minder werken, maar een trainer moet die taken op zich nemen. Ik ben van 's morgens heel vroeg tot 's avonds heel laat op de club."

  "De taak van een technisch directeur gaat over transfers en scouting. En ik denk dat Gretarsson meer wilde dan enkel de scouting en de aantrekken van de spelers."