• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witsel: "Scoren zou geweldig zijn, maar winnen is belangrijker"

  Axel Witsel werd vorige week op Sclessin in de bloemetjes gezet.

  Axel Witsel heeft door een schorsing de heenwedstrijd op Standard gemist. Vanavond doet hij wel mee. "Ik zal minder gestresseerd zijn", zegt de ex-Standard-middenvelder, die erop rekent dat zijn huidige team de groepsfase van de Champions League zal bereiken.

  Bij de heenmatch in Luik, die op 0-1 eindigde, werd Witsel in de bloemetjes gezet door zijn ex-club. Ook in Sint-Petersburg viel op hoe warm hij begroet werd door Luikse fans en journalisten.

  "In de match klopt mijn hart voor Zenit. Dat is de club waarvoor ik speel. Dit is een belangrijke match, want we moeten de groepsfase bereiken."

  Witsel wil zijn match spelen, alhoewel: "Als ik het geluk zou hebben om te kunnen scoren, zou dat geweldig zijn. Maar het belangrijkste voor mij is de overwinning."

  Witsel kreeg op de persconferentie ook vragen over de zwakke seizoensstart van zijn ex-club. "Ik denk dat Standard vier à vijf echt sterke spelers heeft, maar niet voldoende andere kwaliteitsvolle spelers die de rest van het team kunnen dragen."

  Standard-coach Guy Luzon gaf zijn ploeg eerst 5 en nu nog 4 procent kans om door te stoten. "Het is moeilijk om te speculeren over kansen op succes", schat Witsel de situatie in. "Als een team aan de aftrap komt, gaat het er vol voor. En dat zal Standard ook doen."

  Villas-Boas: "Er zijn geen excuses mogelijk"

  Na de 0-1 in Luik ziet iedereen Zenit al in de groepsfase. Maar Witsels coach André Villas-Boas wil alvast niet van onderschatting horen.

  "Op dit niveau mag je niemand onderschatten. Alle details zijn belangrijk in de Champions League. Ik zie geen gebrek aan motivatie bij ons, we willen doorstoten naar de groepsfase. Er zijn geen excuses mogelijk. We zullen ons spel spelen."

  De matchen volgen elkaar snel op voor de Russen, die al acht keer in actie kwamen in augustus. "Dat is niet simpel, zeker omdat we daarbij ook heel wat moeten reizen. De training is meer gericht op herstel dan op voorbereiding. Maar we zijn fris en in vorm voor de wedstrijd van vanavond."