• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal: "Januzaj deed zijn best, meer kan ik niet vragen"

  Januzaj moest in een centrale rol op het middenveld opdraven.

  Adnan Januzaj kon bij Manchester United nog geen basisplaats veroveren. De 19-jarige international mocht afgelopen weekend een halfuur invallen. Niet op zijn favoriete positie, wel centraal op het middenveld. "We hebben veel blessures", legt coach Louis van Gaal uit.

  Adnan Januzaj moest voor de tweede opeenvolgende keer tevreden zijn met een invallersrol. Tegen Sunderland (1-1) werd de international niet geposteerd op de linkerflank, maar moest hij opdraven als centrale verdedigende middenvelder.

  "Het is niet normaal dat we vier geblesseerden hebben op het middenveld. Dat is de reden waarom ik Januzaj daar heb opgesteld. We hadden creativiteit nodig in de passing en ik was ervan overtuigd dat hij dat kon brengen", zegt Van Gaal.

  "Zoals jullie hebben opgemerkt, heeft Januzaj niet vaak op die positie gespeeld. Maar hij heeft zijn best gedaan, meer kan ik niet vragen."

  De 19-jarige Januzaj kreeg de voorkeur op de 25-jarige Shinji Kagawa, die nochtans meer ervaring heeft. "Ik heb Kagawa uitgetest op die positie in de voorbereidingscampagne. Hij kon niet aan mijn wensen en filosofie beantwoorden. Mijn keuze viel dus op Januzaj."