• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Romelu Lukaku krijgt concurrentie van Samuel Eto'o

  Samuel Eto'o poseert met zijn nieuwe shirt.

  Everton heeft een stevige concurrent binnengehaald voor Romelu Lukaku. Samuel Eto'o heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de club uit Liverpool. "Ik kan hier nog veel bijleren", zegt de 33-jarige spits, die met rugnummer 5 zal spelen.

  Samuel Eto'o was vorig seizoen nog aan de slag bij Chelsea, maar daar liep zijn contract in juni af. Sindsdien was de Kameroener een vrije speler. Tot dinsdag dus, want nu heeft hij een contract voor twee seizoenen getekend bij de club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.

  "Ik ben heel blij met deze transfer. Ik kijk ernaar uit om het truitje van Everton aan te trekken. Ik ben onder de indruk van de manier van voetballen van deze club", zegt de 33-jarige aanvaller.

  "Tijdens mijn gesprek met coach Roberto Martinez viel zijn enthousiasme op, maar ook zijn voetbalkennis. Hij heeft een visie en hij begrijpt het spelletje. Ik denk dat ik nog veel van hem kan leren."

  Roberto Martinez beaamt dat de twee een goede babbel hadden. "Samuel heeft bijna alles gewonnen, maar heeft nog heel veel honger. Dat heeft indruk op me gemaakt. We zijn blij om hem erbij te hebben", zegt Martinez.

  "De fans zullen hem goed ontvangen, maar ze moeten wel nog even geduld hebben tot hij helemaal fit is en opnieuw zijn beste niveau kan halen."

  Everton speelt dit weekend tegen... Chelsea.