• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lotto-Belisol: "Van den Broeck kon niet mee met de besten"

  Jurgen Van den Broeck moest passen in de finale.

  Jurgen Van den Broeck bolde dinsdag ruim acht minuten na ritwinnaar John Degenkolb over de streep in de Vuelta. De Lotto-Belisol-renner kon niet mee op de slotklim. "Maar hij is niet ziek", klinkt het bij de ploeg.

  Net als Tom Boonen, Philippe Gilbert, Nacer Bouhanni en vele anderen moest Jurgen Van den Broeck het peloton laten rijden op de laatste klim. Een goed klassement mag hij wellicht al vergeten.

  "We hadden vooraf gezegd dat we het dag per dag zouden bekijken. Jurgen voelde op het steile stuk dat hij niet mee kon met de besten. Hij had niet het goede gevoel in de benen. Aandringen was zinloos", vertelt zijn ploegleider Jean-Pierre Heynderickx.

  "Het is niet dat Jurgen ziek is. Het ging gewoon niet. Nu goed, we zijn zonder klassementsambities naar hier gekomen. Ik zeg niet dat het al voorbij is, maar het wordt wel moeilijk."

  Volgens Heynderickx was Van den Broeck niet ontgoocheld. "Hij koerst hier zonder stress. Hij zal de komende dagen wel één of ander ritje uitkiezen. Vandaag ging het gewoon niet, zo simpel is het."

  Bart De Clercq (foto) staat ook al op meer dan tien minuten in de stand. "Ook hij voelde zich niet lekker", klinkt het. "Misschien zit de warmte er voor iets tussen. Het is al drie dagen meer dan 40 graden. De ene kan daar beter tegen dan de andere."