• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lampard: de international van wie de belangrijkste goal niet telde

  Het afgekeurde doelpunt van Lampard tegen Duitsland op het WK 2010.

  Frank Lampard heeft zijn afscheid aangekondigd als Engelse international. Lampard trok 106 keer het shirt van "the Three Lions" aan en scoorde officieel 29 keer voor zijn land. Maar eigenlijk moesten dat er 30 zijn. Het belangrijkste doelpunt van Lampard als international werd onterecht afgekeurd.

  Op 27 juni 2010 neemt Engeland het in de achtste finales van het WK in Zuid-Afrika op tegen Duitsland. Onder de warme Afrikaanse middagzon komt Duitsland 2-0 voor na doelpunten van Klose en Podolski.

  Engeland heeft het moeilijk, maar knokt zich opnieuw in de wedstrijd. Upson maakt in de 37e minuut de aansluitingstreffer en een minuut later valt de gelijkmaker. Lampard zorgt met een vreemd afstandsschot voor de 2-2.

  Of toch niet. De scheidsrechter oordeelt dat de bal niet over de lijn is geweest. Lampard kan het niet geloven en grijpt zich naar het hoofd. Ook Sporza-commentator Geert Heremans is in het stadion en begrijpt er niets van. "Ik zat op honderd meter afstand commentaar te geven en zag duidelijk dat de bal achter de lijn was. Iedereen had dat gezien, alleen de lijnrechter en de scheidsrechter wisten van niets."

  Duitsland wint de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 en stoor door naar de kwartfinales. Engeland en Lampard blijven verweesd achter.