• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Janssens: "Laten sfeer niet vergallen door een minderheid"

  Een harde kern van misnoegde Genk-fans maakte vrijdag alweer misbaar, ondanks de zege tegen Gent. Kersvers algemeen directeur Patrick Janssens neemt het probleem ernstig. "Dit gedrag past bij geen enkele voetbalclub en nog het minst bij Racing Genk", zegt hij in Extra Time.

  Een van de taken waarmee Patrick Janssens zich zal mogen bezighouden, is die kleine schare ontevreden supporters. Ook vrijdag schopte een aantal heethoofden keet, ondanks de zege tegen Gent. Ze schreeuwden onder meer om het ontslag van sportief directeur Gunter Jacob.

  "Het zou toch een beetje lachwekkend zijn als de relschoppers beslissen wie sportief directeur is van een club. Daar gaan we toch niet naartoe, mag ik hopen?", reageert Patrick Janssens in Extra Time.

  "Er is absoluut een probleem met de supporters, maar ik kan daar heel duidelijk in zijn: een kleine minderheid van 50 à 100 man die gemaskerd het plezier van de anderen bederft, dat past bij geen enkele voetbalclub en het minst van al bij Racing Genk."

  "We zullen dat ernstig aanpakken, zonder dat je zoiets waarschijnlijk helemaal kunt uitsluiten. Maar we laten de sfeer niet vergallen. Trouwens, als je met goeie intenties naar het stadion komt, dan ben je niet gemaskerd. Zo simpel is het."

  "We zullen die mensen aanspreken en als blijkt dat er geen oplossing mogelijk is, dan moeten we als club zorgen dat er een stadionverbod komt. De overgrote meerderheid van de Genk-supporters zal daar zeker achter staan. Dat is ook gebleken uit de reactie van de rest van het publiek. Het gaat om een kleine groep die geïsoleerd staat van de rest van de supporters."