• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Di Maria verkast voor een recordbedrag naar Man.United

  Di Maria wordt een concurrent voor Adnan Januzaj.

  Manchester United legt zo maar eventjes 59,7 miljoen pond (75 miljoen euro) op tafel voor Angel di Maria. Nooit betaalde een Engelse voetbalclub zo veel voor een voetballer.

  Di Maria had zondagavond al afscheid genomen van zijn Madrileense ploegmakkers en is maandagavond in Manchester gesignaleerd, waar zijn transfer vandaag (na de medische controle) officieel zal worden bekendgemaakt.

  United betaalt 75 miljoen euro voor de 26-jarige Argentijnse winger. Nooit heeft een Engelse club meer gespendeerd aan een speler. Het vorige record stond op naam van Chelsea, dat in 2011 50 miljoen pond (63 miljoen euro) veil had voor Fernando Torres.

  United, dat sinds dit seizoen onder de hoede staat van Louis van Gaal, heeft in deze transferperiode al 165 miljoen euro over de balk gegooid. Eerder vonden linksback Luke Shaw, middenvelder Ander Herrera en verdediger Marcos Rojo al onderdak op Old Trafford.