• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bossut: "We hebben versterking nodig"

  Bossut kon zijn net tegen Moeskroen niet ongeschonden houden.

  Door een schamele 2 op 12 is Zulte Waregem in het klassement weggezakt naar de twaalfde plaats. "Dit zijn we niet meer gewend", zegt doelman Sammy Bossut. "Maar het is geen crisis, want we zijn aan het bouwen met een jong team."

  Zulte Waregem begon met een 2-0-overwinning tegen KV Kortrijk aan de competitie, maar viel daarna terug in het klassement door verlies in Lokeren, een draw tegen Club Brugge, een nederlaag in Gent en een gelijkspel tegen Moeskroen-Péruwelz.

  Na enkele mooie seizoenen is dat even slikken in het Regenboogstadion. "Tegen Moeskroen (1-1) heb ik de bal losgelaten, waardoor Diaby kon scoren", is Sammy Bossut in Het Laatste Nieuws niet te beroerd om zijn eigen fout toe te geven.

  "Maar die fase werd ingeleid op het middenveld. Badri kon te gemakkelijk oprukken en schieten. Waar was de druk op de bal? Moeskroen zou zo'n actie niet toelaten. Daar heerst de echte over-mijn-lijk-mentaliteit en die mis ik nu een beetje bij ons."

  "Maar goed, we zijn nog aan het bouwen. Een jong team is onderhevig aan ups en downs. We kunnen met de beste bedoelingen het veld op, maar die pure winnaarsmentaliteit moet je iedere keer kunnen opbrengen en daar moet aan gewerkt worden."

  "Van een crisis wil ik niet horen"

  Er zijn verzachtende omstandigheden. "We kunnen door schorsingen en/of blessures nooit met dezelfde elf aan de aftrap komen. Toch zie ik beterschap op training. Het is wel wennen aan de mindere gang van zaken. We zijn dit hier al een tijdje niet meer gewoon, al wil ik niet van een crisis horen."

  "Natuurlijk is er versterking nodig. In de eerste plaats hebben we iemand nodig die een voorzet kan trappen en snelheid in de ploeg brengt. Het is een voordeel dat de jongens die gehaald worden onze competitie kennen. In die zin is de komst van Messoudi een goeie keuze."