• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard: "We geloven nog in de kwalificatie"

  Standard is naar Sint-Petersburg vertrokken voor een op papier erg lastige opdracht. Het moet in de laatste voorronde van de Champions League een 0-1-achterstand tegen Zenit zien uit te wissen. Maar bij het vertrek was de stemming opvallend hoopvol. "We moeten dinsdag enkel aan onszelf denken."

  Sporza vroeg aan Igor De Camargo of hij nog in de kwalificatie gelooft. "Ik wel, ik hoop mijn ploegmaats ook", lacht De Camargo. "Het zal zeker en vast niet gemakkelijk worden. De opdracht is moeilijk, maar ik geloof erin."

  "Ik hoop wel dat we in de eerste helft niet altijd gaan denken aan verdedigen, zoals we thuis gedaan hebben. Ik hoop op meer druk naar voren. Dat is onze sterkte. We hebben vorige week hun middenveld te veel ruimte gegeven en uit die fout moeten we leren."

  Standard kon tot nu toe niet overtuigen. Kunnen de Luikenaars dan wel Zenit proberen weg te drukken? "We hebben er het potentieel voor", vindt De Camargo. "Ik geloof in de ploeg, maar de automatismen moeten nog komen. We hebben nog niet voldoende matchen samengespeeld."

  "Maar we moeten alles doen om de kwalificatie af te dwingen. Tegen Westerlo zag ik al mooie dingen. Maar we moeten aan onszelf denken en een doelpunt meer dan de tegenstander maken."

  Vukomanovic: "Misschien kunnen we een mirakel verwezenlijken"

  Ook assistent-coach Ivan Vukomanovic heeft de hoop nog niet opgegeven. "We staan op achterstand, maar we gaan dat ginds proberen recht te zetten. Misschien kunnen we wel een mirakel verwezenlijken, waarom niet?"

  "Zenit is een topploeg, met veel sterke spelers die het verschil kunnen maken. Ik verwacht ook nu een Zenit dat wil domineren. Maar we moeten compact spelen en binnen de 90 minuten is alles mogelijk."

  Als Standard uitgeschakeld wordt, mag het wel aantreden in de Europa League. Het is dus al zeker van Europees voetbal tot en met december. "Dat was voor het seizoen het doel. Maar waarom zouden we niet kunnen spelen in de grootste competitie?"