• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Liverpool bevestigt de komst van Balotelli

  Mario Balotelli poseert met het truitje van Liverpool.

  Liverpool heeft de transfer afgerond van Mario Balotelli. De Italiaanse aanvaller komt over van AC Milan en is al de negende zomertransfer van de club. "Ik ben blij om weer in Engeland te zijn", zegt Balotelli.

  De overgang van Mario Balotelli naar Liverpool hing al enkele dagen in de lucht, maar werd pas vandaag bevestigd. Nadat de wispelturige spits de medische keuring doorstaan had, zette hij er zijn handtekening onder een langdurig contract.

  "Ik ben heel gelukkig om hier te zijn. Liverpool heeft een geweldig team met veel jonge spelers en dat is de reden waarom ik hier ben", zegt de 24-jarige Italiaan in een eerste korte reactie op de website van zijn nieuwe club. Hij moet bij Liverpool de vervanger worden van Luis Suarez, die naar Barcelona verhuisde.

  Voor Balotelli, die opnieuw voor rugnummer 45 kiest, wordt het niet zijn eerste avontuur in de Premier League. Hij speelde eerder voor Manchester City, waarmee hij in 2012 de titel pakte. Nadien voetbalde hij anderhalf seizoen voor Milan, waar hij in 54 wedstrijden 30 keer raak trof.

  "Ik ben blij dat ik weer in Engeland zal spelen", gaf Balotelli nog mee. "Na mijn periode bij City wou ik naar Italië, maar ik besef dat dat een vergissing was."

  Zorgt hij ook voor vuurwerk bij Liverpool?

  Mario Balotelli verzorgde in Engeland geregeld het spektakel, zowel op als naast het veld. Zo slaagde het "enfant terrible" erin om dartpijltjes naar enkele jeugdspelers te gooien.

  Als klap op de vuurpijl stak Balotelli ook nog eens zijn eigen bandkamer in brand, nadat er vuurwerk was ontploft. Balotelli reageerde toen op de heisa door na een doelpunt zijn City-truitje uit te trekken en zijn "Why Always Me?"-shirt te showen.