• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Vlieger: "Courtois is de beste Belgische keeper aller tijden"

  Thibaut Courtois trekt bij Chelsea vlotjes de lijn van bij Atletico Madrid door. Courtois kon afgelopen weekend ook in zijn tweede match voor Chelsea overtuigen met een knappe prestatie. Geert De Vlieger is erg onder de indruk. "Hij doet eigenlijk alle anderen vergeten."

  Thibaut Courtois hield in zijn tweede Premier League-match de nul tegen Leicester City. "Hij stond al bij de top drie van de beste Belgische keepers, maar ik denk dat we nu toch stilaan kunnen zeggen dat hij aan het doorschuiven is naar het eerste schavotje", vertelt Geert De Vlieger in Extra Time.

  "Hij hield Leicester in zijn eerste thuismatch een paar keer van de openingsgoal en speelde in zijn bekende stijl. Vooral dan die flair waarmee hij die turbulente periode overleefd heeft, waarmee hij speelt en die hij uitstraalt."

  "Hij is mentaal zo sterk en kwalitatief zo goed dat hij alle anderen eigenlijk doet vergeten. Zijn coach (José Mourinho, red.) had het over "a kid of 22". Hij is nog maar 22, maar ik denk dat hij nu al de beste Belgische keeper aller tijden is."

  "Er zit ook nog progressie in. Petr Cech wordt niet aan de kant geschoven omdat Chelsea denkt dat Courtois het één of twee jaartjes goed zal doen. Courtois is vertrokken voor een jaar of tien."