• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brugada: "Denk dat ik Lodewyck kan helpen"

  "Ik heb nog geen grote problemen gezien", zegt Brugada.

  Klaas Lodewyck ondergaat maandag en dinsdag onderzoeken in het UZ van Brussel. De BMC-renner sukkelt al een tijdje met hartritmestoornissen en wordt nu behandeld door hartspecialist Pedro Brugada. "Ik heb goeie hoop dat alles weer in orde komt", laat Brugada weten.

  Begin augustus zette Klaas Lodewyck zijn fiets aan de kant, nadat hij op training en tijdens de Ronde van Wallonië kampte met een onregelmatige hartslag. Lodewyck trok naar het ziekenhuis van Roeselare, maar daar oordeelde men dat er geen sprake is van een hartafwijking.

  De BMC-renner legde dan maar zijn oor te luister bij Pedro Brugada, die hem maandag en dinsdag in het UZ Brussel onderzoekt. "Klaas stelt het goed", zegt Brugada. "Maar we zullen hem grondig onderzoeken om de oorzaak van het probleem te achterhalen."

  Er werd gevreesd voor littekenweefsel rond zijn hart, maar volgens Brugada is dat nog niet zeker. "Wat ik gezien heb, valt heel goed mee. Zij hart vertoont alleszins geen gebreken. Dat is al een zeer goeie zaak."

  "Ik heb wel goeie hoop dat alles weer in orde zal komen. Er zijn nog geen grote problemen aan het licht gekomen. Ik denk dat ik hem zal kunnen helpen. Ik zie het positief in, maar laten we eerst de juiste diagnose stellen en dan de behandeling starten."