• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bekijk de eerste acties van Defour in het Astridpark

  Defour werd na 81 minuten naar de kant gehaald.

  Steven Defour heeft afgelopen weekend zijn debuut voor Anderlecht gemaakt. Defour speelde 81 minuten en kreeg bij zijn vervanging applaus van het grootste deel van de Anderlecht-aanhang. Ook Sporza-commentator Tom Boudeweel zat in het stadion en analyseert de eerste wedstrijd van Defour in het Astridpark.

  "Defour was van in het begin heel nadrukkelijk aanwezig in de match", zegt Boudeweel. "Hij ging meteen de bal opeisen achterin en bracht ervaring, grinta en zuivere passes bij aan het team."

  "De supporters zullen hem snel in hun hart sluiten. Hij is zeker beter dan Milivojevic. Maar zijn geslaagde debuut is ook relatief. Waasland-Beveren bood zo weinig weerstand dat Defour verdedigend nauwelijks in de problemen werd gebracht. Zijn taak als breker kwam er daardoor eigenlijk nooit uit."

  "Ik denk wel dat Anderlecht met een goeie Defour het spel kan spelen dat ze, vooral thuis, moeten spelen:  hoog druk zetten en het spel in handen nemen. Defour is zo'n aanjager. Hij ging een aantal keer erg hoog storen."

  "Benieuwd naar de samenwerking met Tielemans"

  Bij Anderlecht wordt gehoopt dat Defour snel een gouden tandem gaat vormen met Youri Tielemans. Maar tegen Waasland-Beveren verliep het samenspel nog stroef.

  "De rol van spelmaker die Tielemans nu al een tijdje op zich nam, was helemaal verdwenen. Hij gaf eigenlijk geen enkele beslissende pass. Ik ben heel benieuwd hoe de samenwerking met Tielemans gaat evolueren."

  "Defour en Tielemans zullen zich zowel op als naast het veld nog moeten aanpassen aan elkaar. Het is een publiek geheim dat Tielemans de leider van de kleedkamer is. Defour is ook een leider. Ik heb wel gehoord dat ze de eerste week veel samen optrokken tijdens de training, dus dat is misschien een goed teken."

  Conclusie: "Het was een goed debuut voor Defour, maar Waasland-Beveren maakte het de landskampioen ook echt niet moeilijk."