• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Beerschot-Wilrijk dient een klacht in na bekeruitschakeling

  De penalty van Kenny Laevaert ging wel degelijk binnen.

  De bekerwedstrijd tussen Heist en Beerschot-Wilrijk krijgt nog een staartje. De bezoekers dienen een klacht in omdat tijdens de strafschoppenserie een geldige penalty niet werd toegekend.

  In het duel tussen tweedeklasser Heist en vierdeklasser Beerschot-Wilrijk stond het na 120 minuten 2-2. In de strafschoppenserie ging het gelijk op tot 4-4. Heist-doelman Bart Weyen stopte dan in eerste instantie de strafschop van Kenny Laevaert, maar op de tv-beelden is duidelijk te zien dat de bal daarna alsnog over de lijn gaat.

  Dat werd echter niet opgemerkt door de scheidsrechter, waardoor Heist-speler Bart Webers vervolgens voor de beslissing kon zorgen en dat ook deed: 5-4 en exit Beerschot-Wilrijk.

  Op het Kiel hebben ze intussen ook de tv-beelden gezien en de vierdeklasser voelt zich onheus behandeld. De club zal een klacht indienen bij het Bondsparket. Als Beerschot-Wilrijk gelijk krijgt, moet de wedstrijd wellicht herspeeld worden, maar dan op het Kiel.

  Maandag werd al geloot voor de 1/16e finales van de Beker van België en daarbij werd Heist gekoppeld aan Standard. Het mislopen van die mooie affiche zal mogelijk ook meegespeeld hebben in de beslissing van Beerschot-Wilrijk om een klacht in te dienen.

  Bekijk de bewuste fase in het wedstrijdverslag van ATV: