• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Algerije is in shock: "A vous, les imbéciles!"

  De homepage van JS Kabylie.

  De dood van de Kameroener Albert Ebossé tijdens een competitiewedstrijd in Algerije zorgt voor heel wat beroering in het land. De website van zijn club JS-Kabylie puilt uit van de reacties. Allemaal spreken ze schande, boosheid en verdriet. Ebossé werd zaterdag getroffen door een steen geworpen door de eigen fans. Kabylie-coach Hugo Broos reageerde gisteren ook al zwaar aangeslagen bij Sporza.

  De voorzitter van de Afrikaanse Confederatie, Issa Hayatou, zelf een Kameroener, eist voorbeeldstraffen. "Hooliganisme heeft geen plaats in het Afrikaanse voetbal en in de sport in het algemeen."

  De ambassadeur van Kameroen in Algiers is "verontwaardigd" door de dood van zijn landgenoot. "Alle Kameroeners zijn verontwaardigd. Deze feiten zijn ontoelaatbaar."

  De Algerijnse Voetbalbond heeft ondertussen al enkele maatregelen genomen. Zo worden alle voetbalwedstrijden - op alle niveaus - in het weekend van 29 en 30 augustus opgeschort "ter nagedachtenis van de topschutter van de vorige competitie en uit protest tegen het het geweld in de stadions".

  De bond sluit tot nader order ook het stadion van Tizi Ouzou, waar het drama zich afspeelde. Voorts stort de bond een schadevergoeding van 100.000 dollar aan Ebossé's familie en krijgt die ook alle salarissen van de nog lopende contracttijd van de overleden voetballer.

  Meest aangrijpende reactie is er een van een lokale journalist, die een artikel schrijft gericht aan de daders. "Vous, les imbéciles", klinkt het tot tien keer toe. Lees het artikel hier: "A vous, les imbéciles!"