• home
 • video
 • pas verschenen

  Moyes: "Ik heb niet genoeg tijd gekregen"

  Moyes was van juli 2013 tot april 2014 coach van United.

  David Moyes blikt nog eens terug op zijn periode bij Manchester United. "Als ik er nu op terugkijk, was het een schier onmogelijke opdracht", zegt de coach, die niet nee zegt tegen een job in het buitenland. "Maar wel graag een club waar ik voor de prijzen kan spelen."

  Moyes verliet na 11 jaar Everton, waar de Schot bijzonder populair was, voor Manchester United. Daar kreeg hij de zware taak om in de voetsporen van levende legende Alex Ferguson te treden. Dat lukte hem niet en in april werd hij aan de deur gezet.

  "Het was een stap in het onbekende", zegt Moyes in een interview met The Mail on Sunday. "En als ik er nu op terugkijk, was het een schier onmogelijke opdracht."

  "Ik was er kapot van toen ik ontslagen werd, want ik had echt het gevoel dat we een succesverhaal konden schrijven. We wisten dat het tijd zou vergen, maar ik heb het gevoel dat ik die tijd om te slagen of mislukken niet heb gekregen."

  De enige echte versterking die Moyes in de zomer naar United haalde, was Marouane Fellaini, niet meteen de toptransfer waar de fans op hadden gehoopt. "We hebben echt wel geprobeerd om spelers te halen, maar het is gewoon niet gelukt. Er is al genoeg geschreven dat we Fabregas, Bale en Cristiano Ronaldo wilden."

  Voorlopig zit Moyes nog zonder nieuwe job. "Ik ben al een paar keer gepolst, maar ik zou graag een club vinden waar ik voor de prijzen kan spelen. En waarom niet in het buitenland? Er zijn al een hele tijd best wat buitenlandse coaches in de Premier League en ik heb altijd gevonden dat er wat meer Britse managers in het buitenland zouden mogen zijn."