• home
 • video
 • pas verschenen

  Lambrecht: "Maes heeft me gezegd dat hij bij Lokeren blijft"

  Racing Genk zal zijn nieuwe trainer niet in Lokeren vinden. Peter Maes blijft er immers op post. "Ik verwacht dat Maes zijn belofte nakomt", zegt voorzitter Roger Lambrecht voor de microfoon van Sporza. "Het zou deontologisch niet verantwoord zijn om naar Genk te gaan."

  De naam van Peter Maes werd al een tijdje gelinkt aan Racing Genk, dat weet ook Lokeren-voorzitter Lambrecht. "Er zijn gesprekken geweest, maar Peter Maes heeft me persoonlijk bevestigd dat hij bij Lokeren gaat blijven."

  "Ik verwacht dan ook dat hij zich aan zijn woord houdt. Ik ken Peter Maes al vijf jaar en hij lijkt me geen man die zomaar van ploeg zou veranderen zonder dat te laten weten. Hij wil nog mooie dingen laten zien in Lokeren, daar ben ik zeker van."

  Volgens Lambrecht zou het deontologisch ook niet kunnen dat Genk Maes aantrekt. "Ik denk dat Peter dan heel veel aanzien zou verliezen in België, een beetje zoals Georges Leekens dat meemaakte toen hij plots de nationale ploeg verliet."

  "Maes trok dit seizoen nog vier spelers aan. Het zou raar zijn mocht hij dan Lokeren zomaar verlaten. Toch kan in het voetbal alles, maar ik ga ervan uit dat hij als hoofdtrainer actief blijft bij Lokeren."

  Lambrecht: "Verwacht een mooie avond donderdag"

  Komende donderdag speelt Lokeren op Daknam tegen Hull City in de Europa League. Voorzitter Lambrecht kijkt er erg naar uit. "Het zal leuk zijn om in een vol huis te voetballen.  Laat ons hopen dat ook het resultaat meevalt."

  "Het zou voor Lokeren heel erg fijn zijn mochten we de poulefase van de Europa League kunnen halen. Het zal niet eenvoudig zijn, dat weten we op voorhand na uitgebreide scouting van Hull. Er komen ook 1.500 Engelsen, dus er zal een toffe sfeer hangen. Het is ook lang geleden dat we nog eens voor een vol huis speelden."