• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka Verstraeten pakt brons op Jeugd Olympisch Spelen

  Jorre Verstraeten bezorgt België eerste medaille in Nanjing.

  Jorre Verstraeten heeft op de eerste competitiedag van de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing België zijn eerste medaille bezorgd: brons in het judo tot 55 kg. Op het WK cadetten vorig jaar pakte hij ook al brons in de -50 kg.

  De 16-jarige Verstraeten won in China zijn eerste kamp, in de kwartfinale, met ippon van een Australiër. In de halve finale was een judoka uit Azerbeidzjan te sterk met yuko. Maar in de medaillestrijd had Verstraeten na 32 seconden zijn brons beet: hij zette Gavin Mogopa uit Botswana met ippon weg.

  Nanjing is de tweede editie van de Jeugd Olympische Spelen. Op de eerste editie, in 2010 in Singapore, kaapte ons land acht medailles weg: drie gouden, twee zilveren en drie bronzen.