• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacob: "We hebben het recht niet meer om een verkeerde keuze te maken"

  Jacob: "De zoektocht naar een nieuwe trainer is niet gemakkelijk."

  Racing Genk staat voorlopig onderaan het klassement. Technisch directeur Gunter Jacob weet dat de nieuwe trainer dan ook niet te lang op zich mag laten wachten. "De zoektocht is moeilijk, maar angst is een slechte raadgever."

  Assistent-trainer Pierre Denier zat gisteren tijdens het gelijkspel tegen Kortrijk (1-1) al voor de derde wedstrijd op de bank als hoofdcoach. Toch hoopte hij om daar maar één wedstrijd te moeten plaatsnemen.

  "Angst en paniek zijn slechte raadgevers", zegt Jacob. "Uiteraard willen we zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen, maar het moet de juiste man zijn. Die zoektocht is niet gemakkelijk. We mikken hoog en hebben het recht niet meer om een verkeerde keuze te maken."

  Huub Stevens en Peter Maes hebben volgens verschillende berichten allebei afgehaakt. Toch wil Jacob daar niet verder op in gaan. "Ik geef geen commentaar op geruchten, dat is volledig zinloos."

  Een ding is zeker. De tijd dringt voor Genk en Jacob. "Het is zeker geen ideale situatie. Pierre doet keer op keer fantastisch werk, maar dit mag niet blijven duren. Je merkt aan alles dat de groep een trainer nodig heeft."