• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen zwemmen nu wel met sterkste team

  Timmers en co duiken morgen het water in.

  Morgen begint in Berlijn het EK zwemmen, met onder meer de 4x100 meter vrije slag. En deze keer neemt coach Ronaldo Gaastra geen risico meer met de estafetteploeg en brengt hij meteen de sterkste ploeg in het water.

  Vorig jaar in Barcelona gokte coach Ronald Gaastra voor de reeksen van de 4x100 meter. Hij hield Pieter Timmers aan de kant, een gok met fatale gevolgen. België was met de negende tijd uitgeschakeld.

  Deze keer start Gaastra wél met de sterkste opstelling: Jasper Aerents, Emmanuel Vanluchene, Glenn Surgeloose en Pieter Timmers.

  "Aerents is onze beste startzwemmer en Timmers onze beste slotzwemmer", zegt Gaastra. "Deze ploeg is de logica zelve. Een plaats in de finale mag geen probleem zijn. Maar voor de medailles zullen we Italië moeten kloppen. Rusland en Frankrijk zijn normaal te goed voor ons."

  De Belgen maandag in Berlijn:

  • Lander Hendrickx - 400 meter vrije slag
  • Kimberly Buys - 50 meter vlinderslag
  • François Heersbrandt - 50 meter vlinderslag
  • estafetteploeg - 4x100 meter vrije slag