7.000 Turken zien Galatasaray winnen in Molenbeek

zo 17 augustus 2014 22:50
De Turkse fans probeerden een foto te bemachtigen van hun helden.
Opvallend initiatief in Brussel: Galatasaray kwam een oefenduel spelen tegen tweedeklasser White Star om 50 jaar Turkse migratie naar ons land te vieren. De Turkse grootmacht won de partij maar nipt met 0-1. Tijdens en na de wedstrijd lieten ook de fans zich niet onbetuigd.

De wedstrijd tussen White Star en Galatasaray werd mede mogelijk gemaakt door de Brusselse Galatasaray-voorzitter Ünal Aysal. "Een mooie kans om België en Turkije te verenigen", noemde hij het.

Maar liefst 7.000 Turken waren afgezakt naar het Edmond Machtensstadion in Molenbeek om er de match bij te wonen en die supporters lieten zich niet onbetuigd.

Tijdens de wedstrijd weerklonken er luide gezangen in het stadion, maar de Turkse fans wierpen ook rookbommen en Bengaals vuur het veld op. De wedstrijd moest daardoor zo'n vijf minuten stilgelegd worden.

Na het laatste fluitsignaal bestormden de supporters het veld en probeerden ze een 'selfie' te bemachtigen met hun helden. Uit voorzorg bleven Wesley Sneijder en co na de match nog een uur in de kleedkamer voor ze naar de bus gingen.

De match zelf was spannend. White Star hield goed stand en vlak na de rust moest Galatasaray-doelman Muslera zelfs de meubelen redden op een poging van Fall. Amrabat scoorde in de 81e minuut toch de winnende treffer voor Galatasaray. Toen al liep een vijftal supporters het veld op en hadden de stewards heel wat moeite om de fans in bedwang te houden.