• home
 • video
 • pas verschenen

  Usain Bolt stelt pensioen uit op vraag van zijn sponsors

  Ook in Rio zal Bolt wellicht de show verzorgen.

  De Jamaïcaanse sprinter Usain Bolt gaat pas in 2017 op atletiekpensioen. Hij doet er een extra jaar bij op vraag van zijn sponsors. Bolt is zesvoudig Olympisch kampioen en wil ook in Rio in 2016 schitteren.

  "Ik denk dat ik er een jaartje bij ga doen. Mijn sponsors vragen me om een jaar extra te doen, ik ga dus door tot 2017", vertelde de 27-jarige spurter.

  Na zijn drie gouden medailles op de Olympische Spelen van Londen 2012 (100m, 200m en 4x100m), had Lightning Bolt laten optekenen dat hij het na de Spelen van Rio 2016 voor bekeken zou houden. Hij verklaarde toen te willen stoppen op de top van zijn carrière. Normaal gezien worden de wereldkampioenschappen van 2017 in Londen de allerlaatste grote competitie van de snelle Jamaicaan.