• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannen- en vrouwenploeg mogen naar finale 4x400 meter

  De Belgische vrouwen lopen de achtste tijd van alle deelnemende landen.

  Op het EK atletiek in Zürich hebben zowel de mannen als de vrouwen zich verzekerd van een plaats in de finale van de 4x400 meter. Beide estafetteteams konden zich niet rechtstreeks plaatsen, maar hun tijden waren snel genoeg om door te stoten.

  Om zeker te zijn van een finaleplaats moesten de estafetteteams bij de eerste drie van hun reeks eindigen. Julien Watrin, Antoine Gillet, Michaël Bultheel en Kevin Borlée lukten daar juist niet in. 

  Ze werden in hun reeks vierde, maar met een tijd van 3'3"83 liepen ze wel de zevende tijd van alle deelnemers. Watrin, Gillet en Bultheel deden wat ze konden, maar toch moest slotloper Kevin Borlée nog een behoorlijke kloof dichten om nog derde te kunnen worden.

  Bijna lukte dat ook, maar in de laatste 100 meter kwam Kevin net iets te kort om de slotloper van de Ieren nog voorbij te gaan. "Het was weer hetzelfde verhaal van mijn vorige wedstrijden", verklaarde Kevin Borlée na de race. " In het begin voel ik me goed, maar op het einde krijg ik het moeilijk."

  "In de finale zijn we zeker geen favoriet. Door de blessure van Jonathan zijn we een belangrijke pion kwijt. Maar we moeten ons morgen gewoon 200 procent geven. In een finale weet je nooit wat er gebeurt."

  Vrouwenploeg loopt de achtste tijd

  Ook de Belgische vrouwen werden vierde in hun reeks. Laetitia Libert, Olivia Borlée, Kimberley Efonye en Justien Grillet finishten in 3'32"22, de achtste tijd van alle deelnemende ploegen.

  "Dit hadden we niet verwacht, maar wel gehoopt" vertelden een enthousiaste Efonye en Grillet onmiddellijk na hun race. "We zijn heel tevreden met de finaleplaats. We hadden gehoopt een nog iets snellere tijd neer te zetten, maar het is ook niet heel ver onder onze beste tijd samen."

  "Als vierde in onze reeks wisten we wel dat een finaleplaats er in zat. Dit is een goeie motivatie om verder te doen. Het is belangrijk dat we deze ervaring konden opdoen."

  De vrouwen finale van de 4x400 meter is morgen rond 15.20u. De mannen lopen rond 15.40u.