• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren en Oostende boeken thuiszeges

  Debutant Abdurahimi scoorde meteen voor Lokeren.

  Lokeren is met een 2-0-zege tegen Lierse opgeschoven naar een gedeelde derde plaats. Ook Oostende kon vieren tegen Mechelen, Charleroi en Waasland-Beveren speelden gelijk.

  Lokeren heeft een eenvoudige zege geboekt tegen Lierse. Met twee goals in vijf minuten was de wedstrijd beslist: Maric scoorde na bijna 20 minuten vanaf de stip en debutant Abdurahimi scoorde met een knap overhoeks schot.

  Ook Oostende besliste zijn wedstrijd tegen KV Mechelen op enkele minuten. Na ruim 70 minuten brak De Schutter de ban voor de thuisploeg en nog geen vijf minuten later verdubbelde invaller Ruytinx de score.

  In de kelder van het klassement speelden Charleroi en Waasland-Beveren gelijk. Saglik opende al na een dikke minuut de score, na de rust maakte Destorme gelijk. Die laatste werd bijna nog de antiheld na hands in de zestien. Rossini zette de penalty om, maar Milos Maric maakte nog gelijk in het slot.

  Eerder op de avond bleef Racing Genk op een gelijkspel steken bij Kortrijk. Vrijdag al verpletterde Moeskroen-Péruwelz Standard en eindigde de Brugse derby op 1-1.

  Klik in onderstaande tabel voor een uitgebreid verslag van de wedstrijden.