• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "Wil opnieuw mijn plaats veroveren bij Torino"

  De schorsing van Jean-François Gillet is afgelopen.

  Jean-François Gillet kan vanaf vandaag opnieuw aan voetballen denken. Na een schorsing van 13 maanden voor zijn rol in een omkoopzaak, mag de Belgische doelman opnieuw spelen. Nu wil hij zo snel mogelijk zijn plaats heroveren in het doel van Torino.

  "Ik wil niet meer te veel stilstaan bij het verleden. Ik heb die bladzijde omgedraaid en wil nu naar de toekomst kijken. Maar ik heb uiteraard een moeilijk jaar achter de rug, zeker als je gewend bent om altijd te spelen", vertelt Jean-François Gillet in La Dernière Heure.

  Gillet herstelde tijdens zijn schorsing ook van een dubbele hernia. "Maar nu ben ik weer helemaal fit. In zekere zin kwam die blessure wel op een goed moment, want ik heb nu helemaal kunnen recupereren. Ik heb er geen last meer van", zegt de doelman.

  "Fysiek voel ik me goed. Ik mis alleen wat matchritme in officiële wedstrijden. Na die blessure heb ik trouwens altijd gewoon meegetraind. Wat ik het gemist heb, is de voorbereiding naar een wedstrijd toe, die adrenaline voelen."

  Door zijn schorsing verloor Gillet wel zijn plaats aan Daniele Padelli, die zijn steentje bijdroeg aan de Europese kwalificatie van Torino. "De coach heeft me er nog niks over gezegd, maar ik ga ervan uit dat hij het vertrouwen geeft aan de ploeg die het vorig jaar zo goed deed. Dan is het aan mij om mijn plaats opnieuw in te nemen", weet Gillet.

  "Er is ook wel veel interesse van andere clubs voor mij. Het doet me wel plezier dat mijn reputatie nog intact is na zo'n jaar. Voorlopig wil Torino me niet laten gaan. We zullen wel zien of er nog iets gebeurt voor het einde van de transfermarkt."

  "Eerst spelen bij mijn club, dan de Rode Duivels"

  Voor zijn schorsing was Jean-François Gillet steevast de derde doelman van de Rode Duivels. Denkt de 35-jarige Gillet nog aan de nationale ploeg? "Op het ogenblik ben ik daar niet mee bezig. Ik wil eerst mijn plek terugwinnen bij Torino", klinkt het.

  "De nationale ploeg is altijd een gevolg van wat je bij je club doet. Mijn doel is in eerste instantie om weer aan spelen toe te komen. Daarna zullen we wel zien. Je moet de dingen in de juiste volgorde doen."