• home
 • video
 • pas verschenen

  Dauwens: "Het was een goed EK voor mij"

  Dauwens finisht als zevende in de finale van de 400 meter horden.

  Axelle Dauwens heeft haar EK in Zürich afgesloten met een zevende plaats in de finale van de 400 meter horden. In de finale kon Dauwens haar tijden uit de reeksen en de halve finale niet meer herhalen, maar ze blikt tevreden terug. "Ik ben over geen enkele wedstrijd op dit EK totaal ontevreden."

  Dauwens, die in de finale vanuit de minst gunstige buitenbaan moest vertrekken, finishte in een tijd van 56"29. Daarmee bleef ze ruim onder haar persoonlijk record van 55"63, dat ze in de halve finale had gelopen, en was ze ook trager dan haar 56"15 uit de reeksen.

  "Het is altijd lastig als je in de buitenbaan moet lopen. Ik voelde me ook minder fris dan de vorige dagen. Bij de eerste horden was ik te snel vertrokken. Ik vertraagde daarna en voelde me goed tot aan de zevende horden, maar dan kreeg ik het moeilijk. Ik moest meer passen nemen tussen de horden en dan weet je dat je tijd minder goed zal zijn."

  "Maar al bij al ben ik tevreden met mijn prestaties. Het was een goed toernooi voor mij. Over geen enkele wedstrijd op dit EK ben ik totaal ontevreden."

  "Ik denk dat ik nog veel progressiemarge heb. Met mijn passen zit het al veel beter, ik hoop nog sneller te worden en ook het springen over de horden kan nog beter. Ik ga nu verder trainen tot aan de Memorial Van Damme. Ik hoop me daar nog eens te kunnen tonen."

  De gouden medaille was voor de Britse Eilidh Child in 54"48.