• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"

  Conte hoopt in september voor een andere ploeg te spelen.

  Zulte Waregem-smaakmaker Ibrahima Conte droomt nog steeds van een transfer. "De coach weet dat ik wil vertrekken en ik zal ontgoocheld zijn als ik hier in september nog ben", laat de Guineeër optekenen in Het Laatste Nieuws.

  Ondanks zijn wens om niet langer aan de Gaverbeek te spelen wil coach Francky Dury zijn smaakmaker voorlopig niet zomaar laten gaan. Het is dan ook dankzij hem dat de jonge flankaanvaller anderhalf jaar geleden opnieuw aan de oppervlakte kwam en hij houdt hem dus liever nog even bij zich.

  "Het is dankzij Dury dat ik weer in de spotlights sta", geeft Conte toe. "Toch ben ik hem voor onze eerste Europese match zelf gaan zeggen dat ik weg wil. Ik word 24 jaar en ik moet aan mijn toekomst beginnen te denken."

  Anderlecht blijft Conte's voorkeur uitdragen. "Daar zou ik echt het liefst spelen. Mijn makelaar is ermee bezig en ik wacht af. Tot ik een andere club heb, zal ik me honderd procent inzetten voor Waregem. Dat heb ik de trainer beloofd."

  Mocht Anderlecht afhaken, dan kan hij nog steeds bij Guingamp (Frankrijk) terecht. "Als Anderlecht de vraagprijs van twee miljoen euro niet wil betalen, dan kan ik ook nog altijd naar Frankrijk. De trainer van Guingamp doet er alles aan om me te overtuigen. Hij sms'te me zelfs al wat ik er kan verdienen."

  Toch lijkt twee miljoen euro een pak geld voor Conte. "Ik scoor geen tien doelpunten en geef ook geen assists, dus twee miljoen euro is inderdaad veel. Toch hoop ik dat iemand het wil betalen, dan kan ik Zulte Waregem nog een mooi bedrag opleveren."