• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik wil er absoluut bij zijn op het WK"

  Geen Tom Boonen vooraan op de Muur in de Eneco Tour.

  Tom Boonen fietst vrij anoniem rond in de Eneco Tour. De kopman van Omega Pharma-Quick Step zet dan ook alles op het WK. "Ik zal super moeten zijn, maar het is niet onmogelijk", klinkt hij in Het Laatste Nieuws.

  Het WK in Ponferrada is het grote doel van Tom Boonen in het najaar. Daar wil hij voor een tweede keer in zijn carrière de regenboogtrui mee naar Balen nemen. "Het WK houdt me op de fiets."

  "Toch zal ik geen topfavoriet zijn. In 2005 in Madrid was ik dat ook niet en haalde ik het toch. Alles hangt af van de vorm van de dag. Het is zaak om geen seconde prominent in beeld te rijden zodat de tegenstand zich afvraagt of ik nog wel mee doe. Dat is het geheim."

  Ook in de Belgische selectie kan hij niet zomaar het kopmanschap opeisen weet Boonen. "Dat moet je verdienen. Als ik me goed genoeg voel om te winnen, dan laat ik dat op voorhand weten. Anders help ik met plezier jongens al Greg Van Avermaet of Philippe Gilbert aan de wereldtitel."

  Boonen lijkt wel een zekerheid voor de selectie van Carlo Bomans en kijkt er dan ook erg naar uit. "Door ziektes of blessures heb ik al een aantal WK's moeten missen. Dat deed keer op keer pijn. Als ik goed ben, dan wil ik altijd mee naar Ponferrada."

  Met een tweede wereldtitel lijkt de carrière van Boonen compleet. "Het zou mooi zijn, maar ik heb de trui, in tegenstelling tot Fabian Cancellara, al eens gedragen. Ook een vierde Ronde van Vlaanderen of een vijfde Parijs-Roubaix houden me op de fiets. Dat zijn de dingen waar je het voor doet."

  Boonen: "Ik zal er alleen voor staan in de Vuelta"

  Tom Boonen gaf eerder aan dat hij zich in de komende Vuelta nog eens wil moeien in de massasprints. "Ik hoopte op enkele mannetjes in steun, maar ik denk dat de ploeg vol zal mikken op het klassement van kopman Rigoberto Uran."

  "Ik zal mijn plan dus moeten trekken, maar dat lukt vast en zeker. Ik zal zelf wat moeten peuteren in de sprints. Ik ben er vooral om kilometers te malen en een conditie op te bouwen. Toch hoop ik op een ritzege."