• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacques Borlée: "Jonathan loopt niet in de reeksen van 4x400 meter"

  Het worden belangrijke dagen voor Jacques Borlée.

  Op het EK atletiek in Zürich breekt een belangrijke driedaagse aan voor Jacques Borlée. Vanavond om 18.50u loopt zoon Jonathan de finale van de 400 meter. Morgen en overmorgen staan de reeksen en de finale van de 4 x 400 meter op het programma.

  "De finale van de 400 meter wordt een open wedstrijd", zei Jacques Borlée op een persconferentie. "Dit keer heeft Jonathan wel een goeie baan, baan vier in plaats van baan acht. Het geeft ook vertrouwen dat hij een goeie halve finale liep."

  "Hij is eindelijk verlost van zijn ziekte en maakt zeker kans. Volgens mij kan hij tussen de eerste en de vijfde plaats eindigen."

  Dat het van de tweelingbroers uitgerekend Jonathan is die in de finale staat, is op basis van het vormpeil en de prestaties van de afgelopen maanden een verrassing. Wat liep er mis in de halve finale van Kevin?

  "Dat is simpel. Er was veel wind, maar hij wist vooral niet meer hoe hij zijn race moest indelen. Dat was net zijn grote kracht in het verleden. Normaal is zijn finish zijn sterke punt. Hij is sterk, maar hij heeft weinig vertrouwen op dit moment. Daar moeten we aan werken en een oplossing vinden."

  "Watrin, Gillet, Kevin en Bultheel lopen de reeksen"

  Zaterdag en zondag komt de 4x400 meterploeg in actie. Nu al staat vast dat Jonathan gespaard wordt in de reeksen.

  "Het is zeker dat ik in de reeksen kies voor Julien Watrin, Antoine Gillet, Michael Bultheel en Kevin Borlée. In welke volgorde ze zullen lopen staat nog niet vast", zegt Jacques Borlée.