• home
 • video
 • pas verschenen

  Drogba krijgt vertrouwde nummer 11 terug bij Chelsea

  Drogba werd eind juli voorgesteld bij zijn terugkeer naar Chelsea.

  Vlak voor het begin van het nieuwe Engelse voetbalseizoen pakt Chelsea nog uit met een stoelendans bij de rugnummers van de spelers. De meest opvallende verandering is dat de teruggekeerde Didier Drogba het nummer 11 overneemt van Oscar.

  Eind vorig maand kreeg Drogba bij zijn terugkeer naar Chelsea het nummer 15 toegewezen. Maar als de Ivoriaan morgen in actie komt in de eerste competitiematch van Chelsea tegen Burnley, zal dat met het nummer 11 zijn. Dat nummer werd vorig seizoen nog gedragen door de Braziliaan Oscar.

  "Ik ben heel blij om opnieuw het nummer 11 te kunnen dragen en ik ben Oscar heel dankbaar voor deze wissel", zegt Drogba op de website van Chelsea.

  Oscar zal voortaan het nummer 8 dragen. Het nummer dat vorig jaar nog om de schouders van Frank Lampard zat. "Drogba is een legende van Chelsea. Ik ben blij voor hem dat hij opnieuw met het nummer 11 kan spelen."

  "Ik ben ook blij voor mezelf dat ik het nummer van Lampard, ook een clublegende, mag dragen. Ik hoop dat ik met dat nummer even succesvol word als hij."

  Dat Thibaut Courtois het nummer 13 krijgt en Eden Hazard het nummer 10, was al langer bekend. Victor Moses neemt dan weer het nummer 18 over van Romelu Lukaku, die naar Everton is vertrokken.

  Supporters die al een bedrukt shirt van Chelsea hadden gekocht, kunnen dat inwisselen voor een shirt met het nieuwe nummer op. Enige voorwaarde is dat ze het shirt in een officiële fanshop kochten.