• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne en Malanda verwelkomen Bendtner bij Wolfsburg

  Nicklas Bendtner (midden) poseert met het truitje van Wolfsburg.

  Wolfsburg heeft versterking gevonden voor zijn aanvallend compartiment. De Deense aanvaller Nicklas Bendtner heeft er een contract voor drie seizoenen ondertekend. "Hij was de spits die we zochten", klinkt het bij de Duitse club.

  Nicklas Bendtner is een koopje voor Wolfsburg, want de Deen was een vrije speler. Hij komt over van Arsenal, waar zijn contract op 30 juni afliep. Bij Wolfsburg moet de 26-jarige aanvaller de concurrentie aangaan met Ivica Olic en Bas Dost.

  Bendtner speelde sinds 2005 voor Arsenal, maar kon er nooit doorbreken. Hij werd onder meer uitgeleend aan Birmingham, Sunderland en Juventus. Vorig seizoen kwam hij slechts acht keer in actie voor Arsenal.

  Bij Wolfsburg zijn ze niettemin tevreden met de komst van Bendtner, die ook al 58 keer voor Denemarken speelde. "We willen dit seizoen op drie fronten meestrijden en dan heb je spelers nodig die dat gewoon zijn. Nicklas is exact het type waar we naar op zoek waren", klinkt het bij de club.