• home
 • video
 • pas verschenen

  Tiger Woods verzaakt door rugpijn ook aan de Ryder Cup

  Voor Woods is het een jaargang om snel te vergeten.

  De Ryder Cup, de grote strijd tussen de VS en Europa, moet in september alvast een grote trekpleister missen. Tiger Woods sukkelt al het hele jaar met zijn rug en last opnieuw een break in, nu tot december.

  Hoewel Woods er dit jaar nog niet veel van gebakken heeft, was de Amerikaanse Ryder Cup-kapitein Tom Watson niet van plan om Woods als een baksteen te laten vallen voor het duel tussen de VS en Europa.

  Watson wilde Woods een belangrijke rol toedelen, al was het maar dat zijn aanwezigheid voor zijn teammaats een morele opsteker kon zijn. Maar op zijn website heeft Woods alle speculaties over zijn selectie voor de Ryder Cup van eind september de kop ingedrukt.

  "Ik heb mezelf teruggetrokken. Het Amerikaanse team en de Ryder Cup betekenen te veel voor mij om er niet in mijn beste doen aan de start te kunnen komen", zegt Woods, die zich in het voorjaar aan een geknelde zenuw in zijn rug liet opereren.

  "Mijn huidige rugproblemen hebben gelukkig niks met die operatie te maken. De dokters en trainer zeggen dat ik de spieren in mijn rug eerst weer deftig moet versterken. Dat kan niet door te golfen."

  Woods wil pas begin december zijn comeback maken in het wereldje. Dit seizoen was zijn beste prestatie een 25e plaats. "Natuurlijk is zijn afzegging een ontgoocheling, maar mijn grootste wens is dat Tiger weer gezond en competitief wordt", zegt Tom Watson.