• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiam sluit eerste dag 7-kamp af op plek 1

  Het Belgische meerkamptalent verbeterde haar PR in het hoogspringen.

  In de zevenkamp pronkt Nafi Thiam na dag 1 op de eerste plaats. Ze telt een bonus van 6 punten op naaste belager Schäfer. Eerder op de dag verbeterde onze landgenote haar persoonlijk record in het hoogspringen. Morgen staan er nog 3 disciplines op het menu.

  In de loopnummers komt Nafi Thiam traditioneel het minst uit de verf en dat was in Zürich niet anders. Het 19-jarige talent van de Belgische atletiek liet op de 100m horden een tijd optekenen van 14"05. De 18e tijd van alle deelnemers.

  Maar in het hoogspringen poetste ze die mindere prestatie weg. Thiam verbeterde haar persoonlijk record met 4 centimeter, waarmee ze naar een knappe tweede plaats denderde in de tussenstand.

  Bij het kogelstoten kreeg Thiam de uitgelezen kans om een mooi kloofje te slaan op haar concurrentes. De rijzige atlete bleef steken op 14m29, maar sprong wel over de Nederlandse Nadine Broersen naar de eerste plaats. 

  De eerste kampdag eindigde zoals hij begonnen was: met een loopnummer. Onze medaillehoop ging op de 200m niet te voortvarend van start en liet de klok stoppen op 25"19. Voldoende om haar eerste plaats in de tussenstand vast te houden.

  Thiam: "Ben wat ontgoocheld"

  Gemengde gevoelens bij Nafi Thiam ondanks haar eerste plaats in de tussenstand. "Het was een dag met wisselend succes", zegt de 19-jarige zevenkampster.

  "Tijdens de loopnummers liggen er heel wat punten te rapen en daar incasseer ik telkens een tikje van mijn concurrentes. Dat is wat jammer."

  "Over het hoogspringen ben ik natuurlijk tevreden, maar in het algemeen ben ik een beetje ontgoocheld. Nu goed rusten en me focussen op morgen."