• home
 • video
 • pas verschenen

  Suarez blijft vier maanden geschorst, maar mag training hervatten

  Luis Suarez mag meetrainen met Barcelona.

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft een uitspraak gedaan in de zaak van Luis Suarez. De Uruguayaanse topspits blijft vier maanden geschorst, maar mag in tussentijd meetrainen met zijn nieuwe club Barcelona.

  Het TAS bevestigde de sancties die de FIFA oplegde aan Luis Suarez na zijn beet op het WK in de schouder van de Italiaan Giorgio Chiellini. "Over het algemeen staan de sancties in verhouding tot de begane overtreding."

  De rechter oordeelde wel dat het verbod van de FIFA om Suarez van elke voetbalactiviteit te schorsen "overdreven" is. "De schorsing wordt behouden voor alle officiële matchen, niet voor andere voetbalgerelateerde activiteiten, waaronder trainingen."

  "Het verbod van Suarez om mee te trainen zou betekenen dat zijn schorsing ook nog een impact heeft op zijn activiteiten na afloop van de schorsing", aldus het TAS.

  Daardoor mag de Uruguayaanse topspits meetrainen met zijn nieuwe club Barcelona. Pas op 25 oktober kan Suarez voor de eerste keer aantreden bij Barça.