• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronald Koeman heeft opnieuw twee versterkingen beet

  Shane Long komt over van Hull City

  De Engelse eersteklasser Southampton heeft twee nieuwe spelers aangetrokken. Shane Long maakt de overstap van Hull City, Florin Gardos komt over van Steaua Boekarest.

  Shane Long tekent bij Southampton een contract van vier seizoenen. Volgens Engelse media legde de club van trainer Ronald Koeman om en bij de vijftien miljoen euro op tafel.

  De 27-jarige aanvaller kwam pas in januari bij Hull City terecht, tegenstander van Lokeren in de Europa League. Long trof in vijftien wedstrijden vier keer raak.

  Ronald Koeman is blij met de komst van de Ierse international. "Long is een heel goede speler met ambitie en de juiste mentaliteit. Hij werkt non-stop voor zijn ploegmaats en staat met beide voeten op de grond."

  Gardos is zevende versterking

  Niet veel later werd bekend dat ook de Roemeen Florin Gardos (foto) de overstap naar Southampton maakt. De 25-jarige verdediger tekende voor vier jaar.

  Gardos voetbalde de voorbije vier seizoenen voor de Roemeense kampioen Steaua Boekarest en maakt sinds 2011 deel uit van de Roemeense nationale ploeg.

  Koeman toonde zich verheugd met de komst van Gardos. "Hij is een jonge speler die enorm veel potentieel in zich heeft. Zowel voor nu als voor de toekomst, hebben we een geweldige centrale verdediger in ons bezit."

  De Roemeen Gardos is al de zevende versterking voor Southampton. Eerder trok de club ook al Graziano Pelle, Dusan Tadic, Fraser Forster, Ryan Bertrand en Saphir Taider aan.