• home
 • video
 • pas verschenen

  Mudingayi: "Bestuur van Anderlecht wou mij halen"

  Mudingayi mocht nauwelijks spelen bij Inter.

  Anderlecht heeft deze zomer gesproken met de makelaar van Gaby Mudingayi. De verdedigende middenvelder heeft niet bijgetekend bij Inter Milaan en zoekt een nieuwe club, maar Anderlecht koos uiteindelijk voor Steven Defour. "Besnik Hasi wou een ander type", zegt Mudingayi.

  "Mijn makelaar heeft verschillende gesprekken met de directie van Anderlecht gevoerd", zegt Mudingayi in Het Laatste Nieuws. "Ik had de indruk dat het bestuur voorstander was van mijn komst, maar ik hoorde dat Hasi een ander type verdedigende middenvelder zocht."

  "Ik heb begrip voor de keuze van Hasi, maar ik ga niet ontkennen dat ik graag was teruggekeerd naar België en graag bij Anderlecht had getekend. Ik ben Brusselaar, dus een transfer naar Anderlecht had een terugkeer naar mijn stad van herkomst betekend."

  "Maar ik ben niet rancuneus en neem niemand iets kwalijk. Ik wens Steven alle succes toe. Voor mij komen er nog wel mogelijkheden, hopelijk ook in België."

  "Er is op dit moment interesse uit Griekenland en uit de Engelse tweede klasse. Natuurlijk hebben ook al heel wat Italiaanse clubs geïnformeerd naar mijn voorwaarden. Anderlecht was mijn prioriteit, maar nu ga ik de andere voorstellen bekijken."

  "Voor alle duidelijkheid: ik ben al een jaar volledig fit"

  Mudingayi speelde van 1998 tot 2003 voor Union en AA Gent, maar vertrok dan naar Italië. Daar verdedigde hij de kleuren van Torino, Lazio, Bologna en uiteindelijk Inter. De 32-jarige middenvelder wil zijn vertrek bij die laatste club wel even verduidelijken.

  "Anderhalf jaar geleden liep ik een achillespeesblessure op. Ik was zes maanden buiten strijd en bij de start van vorig seizoen was ik weer helemaal fit. Maar de trainer die me naar Inter had gehaald (Stramaccioni, red) was vervangen door Walter Mazzarri. Ik was tweede keus op positie zes, maar wel achter monument Esteban Cambiasso."

  "Ik speelde dus enkel in de bekerwedstrijden. Mijn contract liep deze zomer af en bijtekenen was geen optie, omdat de trainer is gebleven. Maar ik wil dus nog eens duidelijk stellen: ik ben al een jaar volledig fit en mijn medische en fysieke tests zijn uitstekend. Ik kan dus nog veel seizoenen mee", zegt de 17-voudige Rode Duivel.