• home
 • video
 • pas verschenen

  Legia Warschau definitief naar Europa League

  Het Legia-legioen moet zich opmaken voor de Europa League.

  De beroepscommissie van de UEFA heeft Legia Warschau in het ongelijk gesteld. De Poolse club had beroep aangetekend tegen de uitsluiting van de Champions League na het opstellen van een geschorste speler.

  Legia Warschau wordt zo definitief naar de Europa League verbannen. In een ultieme reddingspoging kan de Poolse club wel nog aankloppen bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS). Al moet het dan snel gaan. Woensdag treft Celtic het Sloveense Maribor in de play-offronde van de Champions League.

  Legia Warschau won in de derde voorronde van de Champions League overtuigend van Celtic, maar werd achteraf uitgesloten omdat het een geschorste speler (Bartosz Bereszynski) had opgesteld.

  De UEFA boog de 0-2-overwinning daarom om in een 3-0-forfaitnederlaag voor Warschau. Ook de heenwedstrijd verloor Celtic wel met 4-1, maar met een opgetelde score van 4-4 is het toch de Schotse ploeg die doorstoot.