• home
 • video
 • pas verschenen

  Fransman Mekhissi verliest goud na "stripact"

  Mekhissi vierde zijn titel net iets te uitbundig...

  De Fransman Mekhissi zal in de toekomst twee keer nadenken hoe hij een zege viert. Op de 3.000m steeple trok de zegevierende atleet nog voor de finish zijn shirt uit, waarna hij gediskwalificeerd werd.

  Door de diskwalificatie van feestbeest Mekhissi gaat de titel op de 3.000m steeple naar Yoann Kowal, een landgenoot van Mekhissi. De Fransen gingen wel nog in beroep tegen de beslissing, maar konden op geen begrip rekenen.

  Het is trouwens niet de eerste keer dat Mekhissi voor oproer zorgt. Tijdens de Diamond League in Monaco (2011) ging hij na de 1.500m op de vuist met landgenoot Baala. Als straf moesten beide atleten het premiegeld dat ze verdiend hadden op de Diamond League inleveren. 

  Mekhissi trekt nog voor de finish zijn shirt uit

  Retro DL Monaco 2011: Mekhissi gaat op de vuist met Baala