• home
 • video
 • pas verschenen

  Antonio Conte komt aan het roer van de Squadra Azzurra

  Conte wordt dinsdag officieel voorgesteld in Rome.

  Antonio Conte is de nieuwe bondscoach van Italië. Conte, die vorige maand opstapte bij Juventus, is de opvolger van Cesare Prandelli. Hij tekende een contract voor twee jaar.

  Italië kende een teleurstellend WK. Het overleefde z'n (zware) groep met Uruguay, Engeland en Costa Rica niet. Na de vroegtijdige exit hield bondscoach Cesare Prandelli de eer aan zichzelf.

  Antonio Conte moet de Italiaanse nationale ploeg nu weer op de rails krijgen. Conte pakte de voorbije drie seizoenen de titel met Juventus, maar stapte vorige maand op. De komende twee jaar gaat hij dus aan de slag bij de Squadra Azzurra.

  Dinsdag zal Conte voorgesteld worden in Rome. De Italiaanse bond gaf wel al mee dat het loonstrookje van Conte de hoogte ingaat als hij zich plaatst voor het EK 2016, er de finale haalt en Italië minimaal vijf plaatsen doet stijgen op de FIFA-ranking. Conte zal zich ook bezig houden met de jeugdselecties.