• home
 • video
 • pas verschenen

  AC Milan haalt Diego Lopez bij Real Madrid

  Diego Lopez viert na de gewonnen Champions League-finale.

  AC Milan heeft de 32-jarige doelman Diego Lopez weggeplukt bij Real Madrid. De Italiaanse club leent ook Pablo Armero voor een jaar van Udinese.

  Diego Lopez had de voorbije seizoenen clubicoon Iker Casillas naar de bank verdreven bij Real Madrid, maar zag zijn positie voor komend seizoen bedreigd door Keylor Navas. Real kocht de Costa Ricaanse doelman van Levante na een sterk WK. Ook Casillas zou dit seizoen weer zijn kans krijgen bij Real en stond al in doel tijdens de Europese Supercup.

  "Onze goede band met Real heeft deze overgang makkelijker gemaakt", zegt algemeen directeur Adriano Galliani op de website van Milan. "We hebben ook informatie ingewonnen bij Real-trainer Carlo Ancelotti."

  Lopez tekent voor vier seizoenen in Italië. Ook trainer Pippo Inzaghi is tevreden met zijn nieuwe aanwinst. "Hij is een ervaren doelman en zal onze ploeg beter maken. Dit is een heel belangrijke transfer voor ons."

  Milan huurt ook WK-ganger Armero

  Naast Lopez heeft Milan ook Pablo Armero voorgesteld als aanwinst voor het komende seizoen. Milan leent de Colombiaanse verdediger, die zich in de kijker speelde op het WK, voor een jaar van Udinese. "Zapata (een andere Colombiaanse verdediger van Milan, red) is als een broer voor Armero", zegt Galliani. "En ook Mario Yepes (Colombiaan en ex-Milan, red) sprak vol lof met Armero over onze club."