• home
 • video
 • pas verschenen

  Zagré strandt op 7 honderdsten van brons

  Zagré eindigde op de meest ondankbare ereplaats: 4e.

  Het heeft niet mogen zijn voor onze landgenotes op de 100m horden. In de EK-finale flitste Anne Zagré naar de vierde plaats, Eline Berings eindigde achtste. "Ik ben verschrikkelijk ontgoocheld", reageerde een ontroostbare Zagré na afloop.

  Anne Zagré had de voorbije dagen wat last bij de start en dat was ook in de finale het geval. Zagré was opnieuw niet goed weg en moest meteen terrein goedmaken.

  Dat ging vrij goed dankzij een sterk tweede deel, maar een medaille was gaan vliegen. Zagré klokte af als vierde in 12"89, zeven honderdsten trager dan bronzen medaille Cindy Roleder.

  Eline Berings kwam er in de finale niet aan te pas. Ze eindigde achtste en laatste in 13"24.

  Zagré: "Als ik sneller start, was het anders afgelopen..."

  • Anne Zagré (4e): "Ik heb het er bijzonder moeilijk mee dat ik net naast het podium val. Ik hoopte echt een plaatsje hoger te eindigen. De ontgoocheling is enorm. Als ik even snel uit de startblokken geschoten was als mijn concurrentes, was het anders afgelopen."
  • Eline Berings (8e): "Het zijn twee heel zware dagen geweest. Ik was nog niet helemaal hersteld van gisteren. De regen ligt me niet, maar dat is natuurlijk geen excuus. Ik zal het EK met opgeheven hoofd kunnen verlaten, maar een 5e of 6e plaats was natuurlijk beter geweest."