• home
 • video
 • pas verschenen

  Steegmans nog boos over BK: "Er is niets uitgepraat"

  Op het BK leek Gert Steegmans lange tijd op weg naar de titel.

  Gert Steegmans is nog steeds boos op zijn ploeg Omega Pharma-Quick Step over het mislopen van de Belgische titel. "Er is veel over geschreven, maar gepraat? Nee." De renner is ook gefrustreerd over het gebrek aan koersen: "Ik ben er altijd klaar voor, maar mag nooit mee."

  Op het BK in Wielsbeke reed Gert Steegmans met een kleine kopgroep naar de streep. Hij leek te gaan sprinten voor de overwinning, maar daar stak zijn eigen ploeg een stokje voor door de kloof te dichten. "Of dat BK al verteerd is? Het is gepasseerd, dat is alles", zegt Steegmans in de Mediahuis-kranten.

  "Ik was toen oprecht boos. Ik deed alles zoals afgesproken en kon de overwinning al ruiken. Ik voelde me goed en had hard gewerkt, dan doet zoiets dubbel pijn. En ja, Tom Boonen gaf me achteraf gelijk, maar wat koop ik daarmee?"

  "Ik ga daar heel eerlijk in zijn, er is achteraf niet eens over gepraat. Alleen veel geschreven. Ik stel voor dat we het zo laten. Het is in de kast gestopt, hopelijk doet niemand die open."

  Steegmans is momenteel aan de slag in de Eneco Tour, maar veel koersen rijdt hij daarna niet meer. "Ik mocht ook al niet mee naar de klassiekers en de Tour. Ik was er iedere keer klaar voor, maar telkens kreeg ik een nee te horen. Of ik gefrustreerd ben? Toch een beetje."

  Het contract van Steegmans loopt bijna af. "Mijn toekomstplannen houd ik nog even voor mezelf. Ik heb tijd gehad om erover na te denken. Op tijd en stond horen jullie wel wat er met mij gebeurt."

  Peeters maakt zich boos op Steegmans

  In de Eneco Tour boekte Omega Pharma-Quick Step gisteren een mooie overwinning met Stybar. Ook Steegmans werkte zich in het zweet voor zijn ploegmaat, maar op een schouderklopje van ploegleider Wilfried Peeters hoeft hij niet te rekenen.

  "Ik had Keisse de opdracht gegeven om wat mee te werken achter de drie vluchters. Plots zie ik ook Steegmans vol op kop rijden terwijl de rest van de ploeg nog in 80e positie zat", maakte Peeters zich boos. "Waar sloeg dat op? Ik heb hem die opdracht nooit gegeven."