• home
 • video
 • pas verschenen

  Moors: "Waarom gaan we niet voor eerste plaats?"

  De Belgian Lions werken vanavond hun tweede duel af in de kwalificatiecampagne voor het EK 2015. Ondanks het nipte verlies bij Macedonië is er veel vertrouwen bij de nationale ploeg. "Als we vanavond winnen, zetten we een goeie stap richting minstens een tweede plaats", zegt Roel Moors.

  In Charleroi spelen de Belgen om 20.30u hun eerste thuiswedstrijd van deze campagne. "Als je kans wil maken, moet je sowieso de thuiswedstrijden winnen", zegt Roel Moors bij Sporza. "Het kleine verlies tegen Macedonië (76-73, zondag, red.) opent perspectieven. Maar die eerste thuismatch is belangrijk."

  Wat weet Moors over Wit-Rusland, dat zondag makkelijk won van Denemarken? "Dat is moeilijk in te schatten. We hebben beelden gezien van de wedstrijd tegen de Denen. Het is een heel agressieve ploeg, maar vanavond wordt pas duidelijk hoe de waardeverhoudingen liggen. We moeten van onze eigen sterkte uitgaan."

  De Belgian Lions werken deze campagne af met een jonge ploeg. Wat zijn hun troeven? "Er is wat minder ervaring, maar de basis is behouden. We gaan uit van het collectief, met veel defensieve druk en intensiteit. Zo proberen we wedstrijden te winnen."

  Tegen Macedonië, de groepsfavoriet, moest België maar erg nipt het onderspit delven. Speelt die nederlaag nog door de hoofden van de spelers? "Neen, je speelt zes matchen op twee weken. Er is geen tijd om daar lang bij stil te staan. Er zat misschien meer in, maar dat verlies hoeft geen ramp te betekenen."

  "Als we vanavond winnen, zetten we een grote stap richting de tweede plaats." Maar Moors en co dromen stiekem van meer. "Waarom gaan we niet voor de eerste plaats?"

  "Ben bij de groep voor ervaring en rust"

  Roel Moors sloot pas maandag aan bij de nationale ploeg. Hij miste de eerste match in Macedonië. Wat kan hij de Belgian Lions bijbrengen? "Het is niet makkelijk, want ik heb geen wedstrijdritme", zegt Moors.

  "Maar ik denk dat de bondscoach mij bij de selectie gehaald heeft om ervaring en rust te brengen. Ik verwacht geen grote impact van mezelf in de eerste wedstrijd. Maar als er iets gebeurt, ben ik klaar om te invallen."