• home
 • video
 • pas verschenen

  Kreder snelt naar ritwinst in de Ain, Meersman op 3

  Raymond Kreder heerste in de eerste massasprint in de Ain.

  De eerste rit in lijn in de Ronde van de Ain was spek naar de bek van Raymond Kreder (Garmin). In een massasprint stond er geen maat op de Nederlander, Meersman werd derde en blijft leider. Van Cavendish was er geen spoor in de slotfase.

  Omega Pharma-Quick Step had de touwtjes in de eerste rit stevig in handen. Met Gianni Meersman hadden ze de proloogwinnaar en leider in hun gelederen en zijn kleinood wilden ze met succes verdedigen.

  Nadat de OPQS-brigade een vroege ontsnappingspoging in de kiem gesmoord had en daarna de gevangenis goed op slot gehouden had, werd er gesprint voor de zege. Raymond Kreder toonde zich daarin de allersnelste. Leider Gianni Meersman moest vrede nemen met de derde plaats. Van ploegmakker Mark Cavendish was er geen spoor.

  Uitslag rit 1:

  01. Raymond Kreder (Ned) - 150 km in 3u44'30"
  02. Marc Sarreau (Fra) - zelfde tijd
  03. Gianni Meersman
  25. Mark Cavendish (GBr)
  28. Frederik Backaert
  44. Jérôme Gilbert

  Stand na rit 1

  01. Gianni Meersman - 3u49'48"
  02. Julian Alaphilippe (Fra) - op 6"
  03. Pieter Serry - 07"
  04. Rigoberto Uran (Col)
  12. Thomas Degand - 15"
  26. Jérôme Baugnies - 20