• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan snelt naar finale 400 meter, Kevin sneuvelt

  Jonathan liep de tweede tijd van alle halvefinalisten.

  Jonathan Borlée heeft zich geplaatst voor de finale van de 400 meter door de tweede tijd van alle halvefinalisten te klokken. Broer Kevin voelde zich niet opperbest en greep naast een finaleticket.

  Kevin had voor de start geen supersensaties, maar daar was weinig van te merken in zijn eerste wedstrijdhelft. De gouden medaille van vier jaar geleden vertrok als een speer en peuzelde vrij snel twee concurrenten op.

  In tweede positie kwam Kevin uit de laatste bocht, maar daarin zakte hij in elkaar als een kaartenhuisje. Onze landgenoot strandde uiteindelijk op de 4e plaats, met een tijd van 46"15. Ruim anderhalve seconde boven zijn persoonlijk record (44"56). Op een van de best verliezende tijden moest hij niet meer rekenen.

  Dan moest Jonathan - een heel seizoen al op de sukkel - de eer van de familie maar hooghouden in derde halve finale. Van Jonathan weten we dat hij een uitstekende 200 meter in zijn benen heeft en dat etaleerde hij meteen.

  Jonathan schoot als een kanonbal uit de startblokken en zette de tegenstand onmiddellijk op achterstand. In de laatste rechte lijn moest hij nog één atleet voor zich dulden, waarmee hij de tweede tijd (45"38) van alle halvefinalisten klokte.

  Vrijdag mag Jonathan tijdens de finale een gooi proberen te doen naar eremetaal.

  Jonathan: "In de finale is alles mogelijk"

  Jonathan Borlée was opgelucht na afloop. "Het was geen eenvoudige race, want er was enorm veel wind", zegt Jonathan. "Ik heb mezelf dan ook wat verrast, zeker na mijn prestatie van gisteren."

  In de finale zal Jonathan het moeten rooien zonder broer Kevin. "Ik vind het heel spijtig voor hem. Hij was snel gestart, maar kon zijn snelheid niet vasthouden tot het einde."

  "Kevin is me wel blijven aanmoedigen en gaf me nuttige informatie mee voor de start. In de finale (vrijdag, red) is alles mogelijk. Op papier is een tweetal atleten sneller dan ik."

  Broer Kevin kon zijn ontgoocheling niet wegsteken. "Er was heel veel wind. Bij het eerste deel stond de wind in de rug, maar daarna viel ik compleet stil. Het waren geen ideale omstandigheden, zeker niet na een lastig seizoen. Ik heb alles gegeven, maar het is niet gelukt. Dat is sport."