• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "Er wordt hier gespeeld met 2.000 per uur"

  Gillet maakte indruk in zijn eerste partij bij Bastia.

  Guillaume Gillet speelde afgelopen weekend zijn eerste match in de Franse eerste klasse bij Bastia. "Het niveau is niet te vergelijken met België", zegt de ex-Anderlecht-speler.

  Zaterdagavond raapte Guillaume Gillet met Bastia een puntje tegen Marseille: 3-3. Onze landgenoot maakte de 90 minuten vol en leverde de assist bij de openingsgoal. "Ik ben tevreden over mijn debuut", vertelt hij in La Dernière Heure.

  "Ik moet me natuurlijk nog aanpassen aan de Franse competitie, maar ik heb me ontzettend geamuseerd. De supporters stonden volledig achter ons. Fantastisch."

  "Ik voel hier veel respect, ook in de kleedkamer. Ze kennen mij hier door de Champions League en de Rode Duivels. Het is nu aan mij om die reputatie waar te maken. Ik ben blij dat ik hier eindelijk weer op het middenveld mag spelen. Dat is mijn positie."

  "Hier kan ik geen Champions League spelen, maar de match tegen Marseille was zeker van hetzelfde niveau. Het gaat hier ontzettend snel, wel 2.000km/uur. Het is absoluut niet te vergelijken met het niveau in België. Maar goed ook, want daarom kwam ik naar hier."