• home
 • video
 • pas verschenen

  Dauwens naar halve finales, Claes en Deghelt out

  Axelle Dauwens liep de vijfde tijd van het deelnemersveld.

  Axelle Dauwens heeft zich geplaatst voor de halve finales op de 400m horden. Ze liep overtuigend naar de tweede plaats in haar serie. Voor Hanne Claes en Adrien Deghelt zit het EK erop na teleurstellende prestaties.

  In de eerste reeks van de 400m horden kwam de eerste Belgische in actie, Axelle Dauwens. Ze deelde haar wedstrijd goed in en finishte als tweede in 56"15. Ze plaatst zich zo rechtstreeks voor de halve finales.

  Hanne Claes (foto) boekte minder succes. Ze schoot razendsnel uit de startblokken, maar in de tweede helft van de race zakte ze door het ijs. Het was sterven in de laatste rechte lijn. Ze kwam als zesde over de streep in 1'00"20, bijna drie seconden boven haar persoonlijk record en onvoldoende voor de halve finales.

  Op de 110m horden bij de mannen kende Adrien Deghelt een slecht dag. In de vierde reeks kwam Deghelt als achtste en allerlaatste over de streep in een tegenvallende 14"33. Daarmee bleef hij ruim boven zijn persoonlijk record (13"42). Hij liep bovendien de traagste chrono van de dertig deelnemers.

  Straks worden de halve finales van de 400m horden bij de mannen gelopen. Stef Vanhaeren en Michael Bultheel lopen rond 18 uur.

  Reacties

  Axelle Dauwens:  "Eigenlijk heb ik fouten gemaakt. Ik ben te snel vertrokken, kwam te dicht bij de eerste horde en moest daardoor met mijn ander been springen. Mijn lichaam is goed wakker en het publiek is echt fantastisch."

  Hanne Claes: "Gisteren had ik last van migraine en moest ik geneesmiddelen innemen, maar dat is geen excuus. Vandaag was het op het einde helemaal op. Ik vertrok goed en had het juiste ritme, maar daarna werd het te lastig."

  Adrien Deghelt: "Ik miste de eerste horde en daarna deed ik maar wat. Ik had niet de grote vorm te pakken, maar dit was gewoon dom. Ik weet niet of ik dit seizoen nog een wedstrijd ga lopen."