• home
 • video
 • pas verschenen

  Borussia Dortmund deelt tik uit aan Bayern München

  "Spiderman" Aubameyang viert de 2-0.

  De Duitse Supercup staat voor een jaartje in de prijzenkast van Borussia Dortmund. De verliezende bekerfinalist van vorig seizoen klopte de landskampioen met 2-0.

  Borussia Dortmund speelde in het eigen Signal Iduna Park gastheer voor Bayern München, met zo'n 80.000 supporters in de tribunes. De twee teams konden, onder meer door blessures, wel niet hun sterkste ploeg op het veld brengen.

  Dortmund was duidelijk baas in de eerste helft. Nieuwkomer Immobile trapte eerst nog naast, Mkhitaryan liet halfweg het eerste bedrijf zijn kans niet liggen.

  Bayern, dat met drie achterin speelde en nog voor de rust Martinez met een zware knieblessure verloor, kreeg meteen na de pauze een prima kans. Lewandowski, deze zomer overgekomen van Dortmund, miste.

  Even voorbij het uur zorgde Pierre-Emerick Aubameyang voor de beslissing. Hij vierde zijn kopbalgoal op opvallende wijze: met een Spiderman-masker, zoals zijn bijnaam luidt. De zege van Dortmund kwam niet nadien meer in gevaar. Dortmund klopt zo net als vorig jaar Bayern in de Supercup.

  Aubameyang viert de 2-0 op zijn manier: